Uncategorized

Verpachting Middelburg 2013

De verpachting is voorbij , de namen zijn bekend ,en dit zijn ze:

Grootvermaakzaken:
1. Thriller (A.H. Lemmerman)
2. Booster Maxxx (W.C.G. Ordelman)
3. Future Dance (T. Boesveld)
4. Autoscooter (D.T. Hinzen-Martens VOF)
5. Jumper Jumper (Ordelman)
6. Impact (Hamer-Lutjens)
7. Reuzenrad (Lamberink)
8. Muizenstad (Lamberink)

Kindervermaakzaken:
9. Buggy’s (Rampen VOF)
10. Draaimolen (Rampen VOF)

Spel- / Gokzaken:
11. Derby Race (W. Leusink)
12. Trapdoor (Roels VOF)
13. Vuilnisbakkenspel (C. Boersma)
14. Lucky Cranes (J.N. Sipkema)
15. Eendjes vangen (K. de Ruiter)
16. Lijntrek (K. de Ruiter)
17. Holly Cranes (J.N. Sipkema)
18. Apollo Jackpot (Roels VOF)
19. Bussensport (T. Verwijk)
20. Skeeball (Verwijk-Andela VOF)
21. Fotoschietsalon (E.H. de Haan)
22. Schuivenspel (Roels-Van Essen)
23. Robin Hood (J. Hinzen)
24. Fun Plates (J.J.H.P. Moonen)
25. Rollo (C. Boersma)
26. Ballonverkoop (C. Boersma)
27. Kop van Jut (J.J.H.P. Moonen)
28. Aqua Blasta (Roels-Van Essen)
29. Voetbalspel (T. Verwijk)
30. Van Gogh Tekenstudio (Roels VOF)

Consumptiezaken:
31. Palingkraam (Vishandel VOF)
32. Gebakkraam (A.F. Slappendel)
33. Nougat & Suikerwerken (G.J.H. Dauphin)
34. IJsverkoop (H.H. Knoop)
35. Suikerspin (M.J. Hendriks)
36. Spaanse Churros (A. Brantenaar)
37. Vietnamese hapjes (T.D. Vo)

De kermis zal dit jaar plaats vinden van 2 augustus tot en met 8 augustus
op de markt en plein 40.
Binnenkort zullen de zaken in beeld worden gebracht.

met vr.dank aan de Gemeente Middelburg

3 gedachten over “Verpachting Middelburg 2013

  1. Die vaste contracten zijn de inwoners van Middelburg inmiddels beu, Iedereen, zelfs Exploitanten, zouden er meer aan hebben als er, net als vroeger, weer eens wat meer variatie staat. Nu is het zo dat het publiek door de crisis kiest wat de beste attractie is.
    Toppers van vroeger waren toch wel de Move It 32, Topspin, Terminator, Magic, Enterprise, Polyp, Sound Machine, Spinball, Tornado (Double Ranger), Breakdance No.1, Playball, Frisbee en High Energy. Wat mis ik die machines in onze mooie stad! Wat ook een pluspunt zou zijn is dat men de kermis weer helemaal tot plein 40 doortrekt met zaken en niet zoals nu 2 apparte pleinen handteert. De sfeer is sinds een aantal jaar op dat plein toch wel ver te zoeken. Het reuzenrad daar nooit vol gezien terwijl dat vroeger wel het geval was. Waarom komt het rad terug zonder dat het bezoekers trekt? Komt hij gratis naar de stad? Het word tijd dat de oude toppers weer terugkomen naar de stad, ae meeste helaas verkocht, maar al is het maar omdat er vroeger veel meer afwisseling in aanbod was dan nu, de sfeer was verhogend en ook de muziek was niet allemaal centraal geregeld wat ook echt door de jeugd als een afknapper word ervaren. Jan Smit bij de breakdance of Booster maxXx past niet. Waarom kan een evenement als de City Party op de markt house muziek draaien en mag de kermis dat niet? De gemeente laat zo de kermis enorm achteruit hollen, Dit is gepeild onder de jeugdige bezoekers van de kermis. Jammer.

  2. Is de kermis van nu nog te vergelijken met de kermis van vroeger? Alleen al door de honderden extra regels niet , in mijn ogen. Iedereen moet er wat over te zeggen hebben , en heeft er ook een mening over. De brandweer wil niet dat zaken te dicht op elkaar staan , horeca-eigenaren willen het liefst geen terras afstaan , en anders geen harde muziek voor het terras. Fietsers willen hun fiets kwijt , het liefst op de kermis. Zomaar een paar dingen die het allemaal moeilijk maken om een mooie kermis neer te zetten. En dat het voor de exploitanten juist fijn is om een vaste route te hebben lijkt me logisch , in deze barre economische tijden. Als het niet rendabel zou zijn zouden contracten ook zeker niet verlengd worden , denk ik.

    Vergeet ook niet dat Middelburg grote concurrentie heeft van een paar grote(re) kermissen ( Eindhoven , Venray ,Sneek) en dat Nederland niet zo heel veel unieke zaken meer heeft. We kiezen massaal voor de booster varianten , de wippies en de breakdance. Gelukkig is er dit jaar weer een grote zaak bij gekomen ( de Vortex) dus wie weet , volgend jaar op de markt?

    Vooralsnog vind ik Middelburg nog steeds een heel aardige kermis hebben , met inderdaad minpunten , zoals de koppeling Markt/plein1940 , maar laat ons blij zijn met wat we hebben, plein40 had ook zo maar kunnen afvallen.

  3. Inmiddels bekend dat de Flying Jump zich heeft afgemeld en naar Eindhoven vertrekt om daar de Surf Party te vervangen. Al iets meer bekend over een vervanger voor Middelburg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.