Hoe

Naaktslakken bestrijden tuin wilde sex verhalen

Donderdag 17st, Januari 2018 3:58:24 Pm
[BANCHOR] jenna jolie
Stuur een gratis bericht
naar pixiebixie
Online
pixiebixie
  • 30 jaar Vrouw, Waterdrager
  • Kraggenburg, Netherlands
  • Italiaans(Vloeiend), Vietnamees(Beginner), Engels(Vloeiend)
  • Verpleegster, Anesthesist, Militair
  • ID: 9947356487
  • Vrienden: Onicabbit, Anakin78907890
Persoonlijke gegevens
Geslacht / Vrouw
Kinderen / 3
Hoogte / 185 cm
Status / Actieve look
Onderwijs / Hoger onderwijs
Roken / Ja
Drinken / Nee
Contacten
Naam / Lisa
Bekeken: / 3667
Telefoon: / +312382-359-95

Beschrijving:

JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.

In verband met het Coronavirus is het bij ons drukker dan normaal, de levertijd van onze producten is hierdoor minder snel dan u van ons gewend bent. We doen er alles aan om uw producten binnen werkdagen te leveren. Onze excuses voor het ongemak. Slakken zijn in de meeste tuinen niet al te graag geziene gasten. Zeker op natte en warme avonden kunnen de weekdieren zich uitgebreid laven aan de mooie bladplanten in je tuin.

De beestjes eten gaten in de bladeren en kunnen, zeker als ze met veel zijn, de planten flink beschadigen.

Vooral naaktslakken hebben hier een handje van. Wat zijn de beste manieren om slakken te bestrijden en uit je tuin te weren? In dit artikel geven we je een aantal nuttige en milieuvriendelijke tips voor het bestrijden van slakken. Als je een enigszins groene tuin hebt, is het vrijwel onmogelijk om slakken helemaal te weren. Toch kun je de aantallen wel in toom houden zodat je tuinplanten niet beschadigd raken. Omdat slakken toch wel enigszins kieskeurige eters zijn, helpt het al als je een aantal plantensoorten in je tuin zet die bij de diertjes niet zo in de smaak vallen.

Voorbeelden zijn sterk geurende soorten zoals bieslook. Wil je toch vraatgevoelige planten in de tuin? Zet ze dan bij voorkeur naast de soorten die slakken niet zo lekker vinden. Ook het netjes houden van je kan helpen bij het bestrijden van slakken. De dieren hebben dan namelijk minder schuilplekjes. Vind je toch zo nu en dan een paar slakken in je tuin? Dan kun je de diertjes ook gewoon verplaatsen.

Het kost misschien wat extra tijd, maar verplaatsen is een goede en diervriendelijke manier om van slakken af te komen. Zet ze op een plekje in de natuur of het stedelijk groen weer uit. Zo kan de slak rustig verder gaan met zijn leventje en heb jij er in de tuin geen last meer van. Pak je een slak liever niet met de hand op? Dan kun je ook een speciale slakkentang gebruiken voor dit ietwat slijmerige klusje. Je kunt de dieren trouwens het beste verwijderen na een stevige regenbui.

Dan komen de dieren namelijk het liefst tevoorschijn en heb je minder kans dat je een exemplaar mist. Een ander effectieve manier van slakken bestrijden is het omringen van vraatgevoelige planten met milieuvriendelijke producten waar slakken niet van houden. Voorbeelden zijn grind en schelpen, maar bijvoorbeeld ook cacaodoppen of kokossnippers. Cacaodoppen vormen niet alleen een mooie tuinversiering, ze schrikken door hun geuren structuur ook slakken en katten af.

Kokossnippers zorgen voor een gezonde water- en bodemhuishouding, bevorderen de groei van gezonde bacteriën en hebben een afstotende werking op ongewenste dieren. Door een ring van cacaodoppen of kokossnippers rond jouw planten te leggen, houd je slakken vrij gemakkelijk op afstand. Ook koperringen kunnen uitstekend ingezet worden als slakkenwerende middelen. De dieren hebben namelijk een enorme hekel aan het edelmetaal, vooral omdat koper ze een kleine schok geeft bij aanraking.

Je kunt kiezen voor ringen die je rondom de planten kunt plaatsen, maar bijvoorbeeld ook voor speciale koperbanden die rond een bloempot gedraaid kunnen worden. Hoewel een slak door zijn slijmlaag voor veel dieren een onaantrekkelijk hapje vormt, heeft ze wel degelijk natuurlijke vijanden. Veel vogelsoorten denk aan merels, zanglijsters, eksters, spreeuwen of kraaien , egels, hazelwormen, kikkers, padden, spitsmuizen, duizendpoten en bepaalde loopkevers hebben bijvoorbeeld geregeld slak op het menu staan.

Door je tuin aantrekkelijk te maken voor bovengenoemde diersoorten, kun je op een volledig natuurlijke manier slakken bestrijden. Plaats bijvoorbeeld broedkastjes of vogelhuisjes of voorzie je tuin van een dichte haag of het nodige struikgewas. Dat laatste zal bijvoorbeeld de egel of merel zeer op prijs stellen. Industriële compost is tuinafval dat je koopt en dat nog dampt en stinkt naar ammoniak wanneer het geleverd wordt.

In vergelijking met je huisgemaakte compost bevat deze fabriekscompost meer ammoniak, zouten, en ook — als er veel coniferen in verwerkt zijn — harsen.

Allemaal stoffen die vervelend zijn voor zowel slakkeneitjes als de volwassen exemplaren. Bovendien heb je er een heel tuinjaar plezier van. Ben je nog niet uitgelezen? Op onze blog overzichtspagina vind je nog veel meer interessante artikelen.

Copyright © - Bustotaal. Disclaimer Privacy Beleid. Inloggen Blog. Zoeken: Zoeken. Zoek: Zoeken. Home Blog Slakken in de tuin? Slakken in de tuin? Slakken voorkomen Als je een enigszins groene tuin hebt, is het vrijwel onmogelijk om slakken helemaal te weren. Slakken verplaatsen Vind je toch zo nu en dan een paar slakken in je tuin?

Afschrikken met cacaodoppen, grind op schelpen Een ander effectieve manier van slakken bestrijden is het omringen van vraatgevoelige planten met milieuvriendelijke producten waar slakken niet van houden. Koperringen Ook koperringen kunnen uitstekend ingezet worden als slakkenwerende middelen.

Maak je tuin aantrekkelijk voor natuurlijke vijanden Hoewel een slak door zijn slijmlaag voor veel dieren een onaantrekkelijk hapje vormt, heeft ze wel degelijk natuurlijke vijanden. Industriële compost Industriële compost is tuinafval dat je koopt en dat nog dampt en stinkt naar ammoniak wanneer het geleverd wordt.

Meer weten? Border in de tuin maken: 5 x 5 tips en voorbeelden 6 winterharde planten voor een mooie wintertuin Een goede pelletkachel kopen - waar moet u op letten? Groenblijvende planten: deze vaste planten blijven groen in de winter! Gazon onderhouden: houdt uw gazon piekfijn met deze onderhoudstips Moestuin in september: deze groenten kunt u oogsten Een eetbare tuin: 5 eetbare planten en bloemen voor in de tuin Planten bemesten: hoe kun je dit het beste doen?

Welke mestsoort moet ik gebruiken? Vaste planten: welke soorten hebben welke voordelen? Openingstijden Maandag

Neem contact met ons op Privacy
Copyright © 2018-2020 kermismiddelburg.nl